Zde může být vaše reklama.

Soudní líčení Olomoucký soud řeší vraždu tříleté dívenky z Přerova

Olomoucký soud řeší vraždu tříleté dívenky z Přerova

foto: Pixabay - ilustrační foto

11. 08. 2020 - 08:00

Krajský soud v Olomouci včera začal projednávat případ vraždy tříleté dívenky z Přerova. Matka ji měla pod vlivem drog zabít loni v létě obzvlášť surovým způsobem.

Včera soud vyslechl obžalované a svědky a zároveň došlo k předčítání znaleckých posudků. Podle jednoho z nich měla matka svou dceru napadnout nejdříve pěstmi, možná blíže neurčeným tupým předmětem. Pak měla být dívenka napadena elektrickým kabelem a nůžkami. Podle znalců bylo příčinou smrti vykrvácení z velkého množství bodnořezných ran, a to hlavně v oblasti srdce.

„Docházelo k opakovanému bití do zraněných míst. Dále obžalovaná nezletilou rdousila rukama sevřenýma kolem krku, poté jí obtočila kolem krku prodlužovací elektrický kabel, kterým ji velmi intenzivně škrtila, a následně dívku nejméně šestnáctkrát bodla do oblasti obličeje, hrudníku a ramene,“ popsala státní zástupkyně Alice Ondrášková. 

Obžalovaná matka u soudu odmítla vypovídat. Souhlasila ale s přečtením její výpovědi z přípravného řízení. V ní bylo uvedeno, že měla dlouhodobý problém s alkoholem a drogami. Pervin užívala od 16 do 19 let, pak na dva roky přestala kvůli těhotenství. S užíváním drog znovu začala asi půl roku smrtí dcery.

Svůj čin matka zdůvodňuje právě drogami. Podle její výpovědi si z něj pamatuje pouze útržky. „Začala jsem cítit divné stavy, které jsem nikdy necítila. Měla jsem zmatek v hlavě a pak strach, že v bytě něco je, tak jsem chtěla s malou utéct. Řeklo mi to, že už je čas a že půjdeme. Měla jsem zavřené oči a myslela, že to je čert nebo satan,“ uvedla matka dívenky Alena Güntherová, které hrozí až dvacet let vězení.

Soud bude pokračovat dnes a zítra, kdy by mohl být vynesen rozsudek.

Další články