Zde může být vaše reklama.

Olomoucký TOXI tým má za sebou další úspěšný zásah

Olomoucký TOXI tým má za sebou další úspěšný zásah

foto: Pixabay

09. 09. 2021 - 20:00

V průběhu tohoto týdne se pracovníkům olomouckého TOXI týmů podařilo zadržet distributora pervitinu v ulicích Uničova.

"Po předchozím souhlasu státního zástupce, zadrželi v pondělí 6. září v ulicích města Uničova 33letého muže. Samotné zadržení proběhlo bezprostředně po distribuci pervitinu jednomu z odběratelů. Ještě téhož dne provedli kriminalisté v místě současného bydliště zadrženého domovní prohlídku. Při ní zajistili několik stop úzce souvisejících s nelegální distribucí drog. Některé z nich odeslali na odborné pracoviště k provedení expertíz. Následující den zahájil policejní komisař trestní stíhání a zadržený muž si vyslechl obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Kriminalisté zároveň zjistili, že obviněný měl od podzimu 2019 až do svého zadržení obstarávat  metamfetamin, kterou následně distribuoval v Uničově a blízkém okolí.

"Jelikož je i sám uživatelem drog, opatřenou psychotropní látku využíval i pro vlastní potřebu. Ve středu 8. září podali kriminalisté státnímu zástupci podnět ke vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání je vedeno vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest," doplnila Vaňharová.

Další články