Zde může být vaše reklama.

Olomoucký TOXI tým si vyšlápl na dealera pervitinu

Olomoucký TOXI tým si vyšlápl na dealera pervitinu

foto: Pixabay

23. 04. 2021 - 20:00

Osmadvacetiletého muže z Olomoucka, který je spojený s distribucí drog v Olomouci a Valačském Meziříčí, chytili ve středu 21. dubna kriminalisté z olomouckého TOXI týmu. A to poté, co dostali souhlas státního zástupce. Zadrřeného mladíka následující den obvnili ze spáchání zvlášť závažného zločinu, týkajícího se nedovolené výroby a dalšího nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

"Muž od března 2021 do svého zadržení zprostředkoval za účelem zisku ve třech případech prodej pervitinu. Dále téměř dva a půl roku si nezjištěným způsobem opatřoval pervitin, poté jej distribuoval v Olomouci, a to minimálně šesti dosud zjištěným osobám," popsala případ mluvčí policie Petra Vaňharová.

Muž překračoval zákon i přesto, že ho v březnu 2019 Okresní soud v Olomouci odsoudil za nedovolenou výrobu a jiné nákladání s omamnými a psychotropními látkami k podmíněnému trestu odnětí svobody na 18 měsíců. S tím, že zkušební doba vypršela letos v březnu.

"Kriminalisté podali dnešního dne podnět státnímu zástupci ke vzetí obviněného do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku," doplnila Vaňharová.

Další články