Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí celníci zadrželi 82 litrů neidentifikovaného alkoholu

Olomoučtí celníci zadrželi 82 litrů neidentifikovaného alkoholu

foto: Celní správa Olomouckého kraje

01. 02. 2022 - 09:27

Necelých 82 litrů nelegálního alkoholu zajistili olomoučtí celníci při kontrole na dálnici D1, když kontrolovali auto nedaleko od Hranic na Moravě. Uvnitř automobilu během kontroly hlídka našla ukryté neoznačené plastové nádoby a kanystry, které zapáchaly po lihu.

"Ve čtvrtek 27. ledna prováděla skupina mobilního dohledu kontrolu vozidel na hlavním tahu mezi Olomoucí a Ostravou. V rámci vyhledávací činnosti se zaměřila na nezákonnou přepravu vybraných výrobků, jako jsou minerální oleje, tabákové výrobky a líh," uvedl mluvčí celníků David Kubenz.

Celníci si ke kontrole vytipovali jedno z projíždějících aut, které zastavili v obci Bělotín. Při následně kontrole zjistili, že řidič v autě převáží větší množství lihu, jehož původ ale nedokáže doložit.

"Řidič hlídce nepředložil doklady, které by prokázaly původ či zdanění zboží. Na základě šetření vzniklo podezření, že se jedná o nezdaněné výrobky podléhající zákonu o spotřební dani. Hlídka tedy nařídila odběr vzorků, které momentálně vyhodnocuje celně - technická laboratoř. V rámci následných výsledků bude určeno, zda se jedná o líh průmyslového či ovocného původu," dodal Kubenz.

Pokud dojde ke zjištění, že se jedná o produkty, u kterých se nepodaří prokázat řádné zdanění, policisté s řidičem zahájí řízení o propadnutí zboží.

"Předběžný daňový únik byl stanoven na částku přesahující osmnáct tisíc korun," uzavřel Kubenz.

Další články