Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí policisté kontrolovali cyklisty

Olomoučtí policisté kontrolovali cyklisty

foto: Policie ČR - Olomouc

18. 10. 2019 - 12:00

Ve středu 16. 10. 2019, v době od 06:00 hodin do 07:00 hodin, proběhla na teritoriu územního odboru Olomouc dopravně bezpečnostní akce X- „Cyklisté“, která byla zaměřena zejména na cyklisty – způsob jízdy, výbava jízdních kol, využívání cyklostezek a na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.

Akce se uskutečnila ve spolupráci s krajským koordinátorem BESIP. Policisté zkontrolovali 28 cyklistů. V průběhu akce nezjistili žádné porušení zákona. 

"Druhá z dopravně bezpečnostních akcí proběhla ve čtvrtek 17. 10. 2019, v době od 09:30 hodin do 14:30 hodin, na teritoriu územního obvodu obvodního oddělení Olomouc 2. Byla zaměřena na kontrolu dodržování ustanovení zákona, zejména ze strany řidičů motorových vozidel, jakožto i dalších účastníků silničního provozu, se zaměřením na kontrolu osobních vozidel. Policisté zkontrolovali 32 vozidel a zjistili 6 přestupků. Za ty uložili pokuty v příkazním řízení," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Nedávno jsme informovali o tom, že proběhla akce zaměřená kromě cyklistů také na chodce.

 

Další články