Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí policisté mezi auty objevili migranty z Afganistánu

Olomoučtí policisté mezi auty objevili migranty z Afganistánu
Ilustrační fotografie policejní kontroly

foto: Policie ČR - Olomouc

10. 03. 2021 - 08:52

Dva cizince pocházející z Afganistánu objevili policisté na parkovišti dálnice z Olomouce na Ostravu během včerejšího večera. Během své služby se rozhodli k rutinní kontrole zaparkovaného náklaďáku, jehož řidič převážel nově vyrobená auta z Rumunska do Polska. O migrantech, kteří z prostoru mezi auty vyskočili, podle svých slov nevěděl.

"Při kontrole vyskočily dvě osoby z naloženého návěsu. Řidič uvedl, že převáží vozidla z Rumunska do Polska. O tom, že cizinci nastoupili do převáženého vozidla, nevěděl," popsal situaci při kontrole policejní mluvčí Libor Hejtman.

Cizinci z Afganistánu při kontrole předložili policistům doklady azylanta z Rumunska. Dálniční hlídka přivolala kolegy z odboru cizinecké policie, kteří si oba muže převzali.

"Vzhledem k tomu, že cizinci jsou podezřelí, že vstoupili a pobývají na území České republiky bez platného cestovního dokladu a oprávnění k pobytu a současně svým vstupem na území ČR porušili ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví, byli zajištěni. Následně byli eskortováni k provedení služebních úkonů," doplnil Hejtman.

Další články