Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí policisté opět pomáhají hygienikům s trasováním

Olomoučtí policisté opět pomáhají hygienikům s trasováním

foto: Policie ČR - Olomouc

18. 11. 2021 - 10:50

Se zhoršením situace kolem pandemie koronaviru se do akce opět více zapojili policisté a další zaměstnanci z krajského ředitelství. Hygienikům začali pomáhat s trasováním. Přidali se k hasičům, kteří poeovne pomáhají uz od poloviny října.

"Vypomáháme od poloviny října v trasování na pobočkách hygienických stanic, kde se točí 22 našich příslušníků," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

K hasičům se osmého listopadu přidali také policisté.

"Do činnosti je zapojeno 10 členů, kteří pomáhají Krajské hygienické stanici Olomouckého kraje. Byť se jedná o policisty a občanské zaměstnance, kteří se trasování věnovali i v minulosti, všichni opět prošli odpovídajícím školením," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Policisté mají za úkol kontaktovat osoby, které jim vygeneruje systém. Následně je mají seznámit se systémem a požadavky hygieniků. A to v souladu s pokyny Ministerstva zdravotnictví ČR.

"Jsme rádi, že opět můžeme v této nelehké době pomoci tímto způsobem," doplnil Hejtman.

S distribucí testů do škol pomáhají hasiči

V současné době probíhá také pravidelné testování ve školách, s rozvozem testů pomáhají krajští hasiči.

"Ve čtvrtek a pátek na stanicích opět distribuujeme testy do škol. Tentokrát přerozdělujeme více než 153 500 kusů, které směřují do škol v celém kraji," doplnila Balážová.

Nejhorší je situace v Olomouci, nejlepší v Konici

Podle dat ze včerejšího dne je v Olomouckém kraji 14 930 pozitivně testovaných lidí. Nejhorší situace je v Olomouci, kde je 4487 nakažených osob, nejlepší je pak situace v Konici, kde je 222 nakažených obcí.

 

Další články