Zde může být vaše reklama.

Lidi umí být čuňata Olomoučtí strážníci řešili skládku i rozbitou výlohu

Olomoučtí strážníci řešili skládku i rozbitou výlohu

foto: MP Olomouc

14. 10. 2019 - 12:00

Někteří spoluobčané si s tím, kam odložit nepotřebné věci, hlavu opravdu nelámou. Nevěříte? Zeptejte se olomouckých strážníků, kteří se o tom přesvědčili v sobotu.

"Strážníci na parkovišti na ulici Lipenská nalezli odložený odpad všeho druhu – molitan, papírové krabice, kovový sušák na prádlo nebo pneumatiky. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo na místě nalézt osobu, která měla s tímto co dočinění, byli kontaktováni pracovníci Technických služeb města Olomouce s žádostí o odklizení. Pro podezření ze spáchání přestupku neznámým pachatelem, dle zákona o odpadech, byla celá věc oznámena správnímu orgánu k dalšímu řešení," uvedl k případu mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Není to v poslední době první případ, nedávno jsme vás informovali například o rozházeném obsahu lékárniček.

Neznámý vandal rozbil skleněné dveře

Nepořádní Olomoučané ale nebyli jediným případem, se kterým se strážníci během uplynulého víkendu zabývali.

"V sobotu ráno jsme přijali na tísňovou linku oznámení, že v ulici Denisova neznámý vandal poškodil vstupní dveře do jedné z prodejen. Hlídka na místě zjistila, že je rozbitá skleněná výplň u vstupních dveří o velikosti 20 na 55 centimetrů. Přes operační středisko byla na místo přivolána kontaktní osoba a ta následně provedla kontrolu prodejny, kdy bylo zjištěno, že zde nic nechybí. Případ byl oznámen správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku," vysvětlil druhý případ Čunderle.

Minulou středu přitom strážníci řešili případ prokopnutých dveří u lékaře.

Další články