Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí strážníci řešili v pátek krádeže v supermarketu

Olomoučtí strážníci řešili v pátek krádeže v supermarketu

foto: MP Olomouc

04. 11. 2019 - 12:00

Hned třemi případy krádeží v supermarketech se museli během pátku zabývat strážníci olomoucké městské policie. Jak vyplývá z vyjádření mluvčího Petra Čunderleho, minimálně v jednom z případů se jednalo o známou firmu.

"Mikuláš nás sice čeká až zhruba za měsíc, ale někteří z nás už teď nepodceňují přípravu. O tom svědčí i případ z pátku 1. listopadu, který se odehrál v supermarketu na ulici Velkomoravská. Pracovník ostrahy zde přistihl muže, který si do batohu schoval cukrovinky v celkové hodnotě přes 1 700 korun. S takto ukrytým nákupem se pak vydal pryč ze supermarketu. Muž však nedošel daleko, protože ho za pokladnami zadržel pracovník ostrahy a ten následně vše oznámil na městskou policii. Při kontrole totožnosti navíc strážníci zjistili, že dotyčný byl v posledních třech letech za obdobný majetkový trestný čin již odsouzen nebo potrestán a proto byla na místo přivolána Policie ČR, která si celou věc převzala k dalšímu řešení," uvedl k prvnímu z případů mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Jeden v pátrání a druhý rekordman

"V pátek 1. listopadu byla kolem půl deváté ráno vyslána hlídka do supermarketu na ulici 8. května. Zde už na strážníky čekal pracovník ostrahy i s dalším mužem, ze kterého se vyklubal zloděj a to ne jen tak ledajaký. Při řešení celého incidentu se zjistilo, že muž má od roku 2016 na svém kontě již tři desítky záznamů v evidenci přestupků, vesměs za krádeže. Protože se v tomto případě jednalo o jubilejní třicátý přestupek, odpovídala tomu i výše pokuty, kterou strážníci sedmatřicetiletému muži uložili," uvedl k případu Čunderle.

"V druhém případě strážníci vyjížděli na oznámení o krádeži v supermarketu na ulici Janského. Zde si měl muž do zadních kapes u kalhot strčit konzervu s tuňákem a projít takto přes pokladnu bez zaplacení. Hlídka na místě následně požadovala po muži doklad, který by prokázal jeho totožnost. Žádného se však nedočkala a údaje o sobě muž sdělil pouze ústně, protože však dotyčný ve strážnících nebudil přílišnou důvěru, byl předveden na nejbližší policejní služebnu. Zde kolegové ze státní policie zjistili, že jediné co u zloděje sedí tak je jeho příjmení a město, ve kterém má trvalý pobyt. Jinak jméno, datum narození a ulice bydliště se odlišovala. Muž zřejmě moc dobře věděl, proč si takto vymýšlí. Důvodem bylo to, že je osobou hledanou Policií ČR," doplnil mluvčí Čunderle.

Další články