Zde může být vaše reklama.

Olomoučtí strážníci zadrželi milovníka vína

Olomoučtí strážníci zadrželi milovníka vína

foto: Pixabay

09. 01. 2021 - 09:00

S milovníkem vína měli během čtvrtečního podvečera co do činění strážníci Městské policie Olomouc, které zavolala do supermarketu v Janského ulici ochranka. Ta předtím zadržela muže, který se snažil z obchodu odejít bez placení. A to s flaškou bílého vína za třicet korun.

"Populární písnička zřejmě ve čtvrtek v podvečer inspirovala devětapadesátiletého muže ke krádeži v supermarketu na ulici Janského. Dotyčný si dal do nákupního košíku láhev bílého vína v hodnotě necelých třiceti korun a takto se vydal pryč z obchodu," uvedl k případu mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Bohužel při odchodu z obchodu zapomněl muž na důležitou věc. A to zaplatit. Jeho pokus zaregistrovala všímavá ochranka, která ho zadržela a přivolala strážníky. Ti zjistili, že muž, který se pokusil odejít s levným vínem bez placení, není žádný svatoušek.

"Vzhledem k tomu, že měl muž již více obdobných záznamů, odpovídala tomu i výše pokuty. Jedinou polehčující okolností bylo to, že muž byl z jižní Moravy a tak si zřejmě touto lahvinkou chtěl připomenout rodné místo," dodal Čunderle.

Další články