Zde může být vaše reklama.

Opilá řidička se schovala v křoví, policejní pes ji vypátral

Opilá řidička se schovala v křoví, policejní pes ji vypátral

foto: Policie ČR - Olomouc

25. 11. 2019 - 00:00

Olomoučtí policisté museli v sobotu chvíli před půlnoci k dopravní nehodě v Novosadské ulici v Olomouci, během které měla být podle přijatého oznámení poškozena dopravní značka. Policisté přijeli na místo k čeprací stanici, kde našli odstavené poškozené auto, které podle všech indicií bylo zapletené do proběhlé nehody. Ovšem člověka, který auto řídil, policisté nenašli. Všimli si však někoho, kdo od čerpací stanice utíkal. Na místě však byl psovod s policejním psem Umpou, pro kterého nebyl problém ženu vypátrat.

"Vzhledem k tomu, že nebylo vyloučeno, že se může jednat o osobu, která vozidlo řídila, začali po ní policisté okamžitě pátrat. Do pátrání byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky, včetně policejního psovoda se služebním psem Umpou. Umpa zachytil stopu, sledoval ji a po několika stech metrech pak dohledal osobu, která vozidlo řídila, schovanou v křoví. Jednalo se o 20letou ženu z Olomoucka. Ta se k řízení vozidla doznala. Policisté u ní provedli orientační dechovou zkoušku," řekla k případu Irena Urbánková, mluvčí policie.

Při prvním měření řidička nadýchala lehce přes 1,5 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou kolem 1,6 promile alkoholu v dechu.

"Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a lékařské vyšetření, spojené s odběrem biologického materiálu v nemocnici, nepožadovala. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 50 tisíc korun. Mladá žena je nyní důvodně podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou nadále v šetření," dodala.

Další články