Zde může být vaše reklama.

Opilá řidička v Olomouci narazila do billboardu

Opilá řidička v Olomouci narazila do billboardu

foto: Policie ČR - Olomouc

26. 10. 2020 - 10:16

Olomoučtí policisté, kteří sloužili v sobotu 24. října, vyjížděli k nehodě auta. K té došlo kolem poledne v Pavlovické ulici v Olomouci. Nehodu způsobila opilá žena, která se svým autem narazila do billboardu.

"Jak z prvotního šetření vyplývá, jednapadesátiletá řidička osobního vozidla Ford Focus, která vyjížděla z vedlejší pozemní komunikace, konkrétně z parkoviště u přilehlého supermarketu, měla, z prozatím přesně nezjištěných příčin, čelně narazit do billboardu, který je umístěn na přilehlém domě na předmětné ulici," uvedla k nehodě mluvčí policie Irena Urbánková.

Přivolaní policisté u ženy provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili jí lehce přes 1,90 ‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou kolem 2,10 promile alkoholu v dechu.

"Zadrželi jí řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, celková hmotná škoda je odhadována na předběžně 15 000 korun. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Příčiny a okolnosti havárie jsou nadále v šetření," doplnila Urbánková.

Další články