Zde může být vaše reklama.

Opilý klempíř se v nočním autobusu vydával za revizora

Opilý klempíř se v nočním autobusu vydával za revizora

foto: Pixabay

11. 11. 2021 - 18:22

Na strážníky městské policie se dnes v noci s prosbou obrátil muž, který obědě, že je revizorem a požaduje pomoc při kontrole totožnosti pasažéra bez jízdního dokladu v noční autobusové lince. Strážníci vyrazili na místo, kde záhy zjistili, že je všechno trochu jinak.

Hlídka dorazila k hlavnímu nádraží na ulici Jeremenkova k vyřešení celého problému.

"Na místě z autobusu vystoupili dva muži, kdy jeden měl být revizor a druhý údajný 'černý pasažér'. Muž, který měl být revizorem, strážníkům nepředložil ani odznak, natož průkazku přepravní kontroly a příslušnost k revizorům se snažil prokázat krajskou legitkou IDSOK a stále se domáhal vyřešení jízdy 'na černo' a to finančním postihem u mladíka, který stál vedle něj," uvedl k případu mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Mladík policistům řekl, že nic platit nebude, protože ani nevěří, že je druhý muž revizorem. Také hlídce se podle Čunderleho celá věc nezdála.

"Pětatřicetiletý muž nebyl absolutně schopen doložit, že by byl opravdovým revizorem, což potvrdil i dispečer DPMO, kterému byla celá situace nahlášena k ověření," doplnil Čunderle.

Vzhledem k tomu, že se muž choval divně, přijela na místo další hlídka, která provedla dechovou zkoušku, s výsledkem 1,43 promile alkoholu v dechu.

"Poté se už dotyčný přiznal, že v průběhu večera vypil šest piv a slivovici a že není revizorem, ale klempířem," uzavřel Čunderle.

Muž byl odvezen na protialkoholní a záchytnou stanici.

Další články