Zde může být vaše reklama.

Opilý mladík v Olomouci boural do stromu, auto začalo hořet

Opilý mladík v Olomouci boural do stromu, auto začalo hořet

foto: Policie ČR - Olomouc

17. 01. 2022 - 13:55

Policisté a hasiči zasahovali v neděli krátce po osmé hodině večer u dopravní nehody v olomoucké ulici Václava III. Auto, ve kterém cestoval opilý mladík, narazilo do stromu a začalo hořet. Mladík nehodu přežil, policisté při kontrole zjistili, že je opilý a ani nevlastní řidičský průkaz.

"V neděli 16. ledna po 20. hodině došlo v Olomouci na ulici Václava III. k dopravní nehodě osobního motorového vozidla Dacia Logan. Podle prvotních informací měl dvaadvacetiletý řidič vyjet přes protisměrnou část vozovky mimo komunikaci, kde narazil do stromu a krátce na to automobil vzplál. Z důvodu požáru na místě zasahoval i Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje," uvedla k nehodě mluvčí policie Petra Vaňharová.

S velkým štěstím během nehody nedošlo k žádným zraněním osob. Škodu už policisté vyčíslili, na 50 tisíc korun.

"Řidič se mimo jiné podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal 1, 8 promile. Navíc policisté zjistili, že mladík není držitelem řidičského oprávnění. Dopravní nehodu policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uzavřela Vaňharová.

Další články