Zde může být vaše reklama.

Opilý pejskař skončil na záchytce

Opilý pejskař skončil na záchytce

foto: MP Olomouc

28. 02. 2020 - 12:00

Na opilého muže, který leží na zemi na ulici Heyrovského a má u sebe psa, byli předevčírem v odpoledních hodinách upozorněni strážníci městské policie. Během cesty k muži dostala hlídka hlášení, že se zvedl, ale po chvíli chůze už je opět na zemi.

"Na místě hlídka kontaktovala dvaatřicetiletého muže, který byl značně podnapilý, nebyl schopen souvislé komunikace a neustále vrávoral. Když bylo dotyčnému oznámeno zákonnou výzvou, že bude převezen na protialkoholní a záchytnou stanici, odmítl muž nastoupit do služebního vozidla. Muž si svého pitbulteriéra přitáhl blíže k sobě a hlídce sdělil 'Tak si pojďte pro mě.', kdy při tomto neustále vrávoral a začal být agresivní," prozradil k případu mluvčí strážníků Petr Čunderle.

To ale nebylo všechno, k muži strážníci opravdu přistoupili a jeden z nich mu vzal z ruky vodítko se psem.

"Vzhledem k tomu, že se agresivita dotyčného stupňovala, byly pro jeho zklidnění použity donucovací prostředky, kdy se muž snažil vysmeknout a z místa utéct. Celá situace nakonec skončila tak, že muž byl předán na záchytku k vystřízlivění a jeho pes byl odvezen do útulku pro psy v Neředíně, kde si ho může pro vystřízlivění jeho páníček vyzvednout," doplnil Čunderle.

Další články