Zde může být vaše reklama.

Opilý řidič naboural hned několik zaparkovaných aut

Opilý řidič naboural hned několik zaparkovaných aut

foto: Policie ČR - Olomouc

20. 07. 2020 - 10:21

Opilého řidiče, který během své nebezpečné jízdy poničil několik aut, chytali v sobotu odpoledne olomoučtí policisté.

"Jak z průběžného šetření vyplývá, čtyřiatřicetiletý řidič, který jel po ulici Charkovské v Olomouci, měl z prozatím přesně nezjištěných příčin, po projetí levotočivé zatáčky, narazit přední částí svého vozidla do levého boku vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované u pravého okraje komunikace," prozradila mluvčí policie Irena Urbánková.

To ale nebylo všechno. "Následně měl pokračovat v jízdě, kde měl o pár metrů dál vyjet s vozidlem mimo komunikaci a narazit do několika zaparkovaných vozidel – vozidla Hyundai, Renault a Fiat. Vozidla Hyundai a Renault byla po nárazu odhozena vpřed, kde narazila do fasády přilehlého domu," doplnila mluvčí.

Ale ani tady jízda opilého muže neskončila. "Nicméně řidič měl opět pokračovat v jízdě směrem k ulici Pasteurova. Následně byl vypátrán policejní hlídkou. Policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu lehce přes 1,60 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou přes 1,70 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," uzavřela Urbánková.

Při mužově jízdě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Hmotná škoda se vyšplhala na 265 tisíc korun. Pokud bude muž odsouzený, může si odsedět až tři roky ve vězení. Hrozí mu ale také peněžitý trest a zákaz činnosti.

Další články