Zde může být vaše reklama.

Oprava mostu přes Bystřici startuje, podívejte se, co vás čeká

Oprava mostu přes Bystřici startuje, podívejte se, co vás čeká

foto: Olomouc.eu

19. 03. 2021 - 13:50

24. března začne více než rok plánovaná oprava olomouckého mostu přes řeku Bystřici na Masarykově třídě. Hotovo by mělo být ještě letos, v říjnu. Magistrát města oznámil, že opravy proběhnou ve dvou etapách, po celou dobu tak bude na místě fungovat provoz pro pěší i automobily.

 

První etapa začne 24. března a hotová bude do konce července. Uzavřená bude pravá strana mostu ve směru k hlavnímu nádraží.

„Provoz bude zachován ve druhé části mostu jak pro pěší, tak pro cyklisty a individuální automobilovou dopravu. Provoz na komunikaci bude řízen světelnou signalizací,“ vysvětlil investiční náměstek primátora Martin Major.

V průběhu první etapy bude ulice Na Bystřičce ve směru od ulice Křižíkova uzavřena a bude zobousměrněna i s ulicí Křižíkovou, aby byla zajištěna dopravní obslužnost i pro ulici Kavaleristů. Současně bude omezen výjezd z ulice Dr. Milady Horákové přes ulice Praskova a Dukelská. K žádnému výraznému omezení parkování nedojde.

Druhá etapa začne 1. srpna a skončit má v říjnu.

„V tomto termínu bude uzavřena levá polovina mostu ve směru k hlavnímu nádraží s tím, že veškerý provoz bude probíhat přesně jako v předchozí etapě po druhé straně mostu,“ doplnil Martin Major. V této etapě budou uzavřeny výjezdy z ulic Dr. Milady Horákové na obou stranách a z ulice Na Bystřičce na severní straně, v ulici bude opět zaveden obousměrný provoz.

Další články