Zde může být vaše reklama.

NEPRŮJEZDNÁ OLOMOUC Opravy olomouckých ulic neberou konce, teď je na řadě hlavní tah

Opravy olomouckých ulic neberou konce, teď je na řadě hlavní tah

foto: ŘSD

18. 09. 2023 - 10:43

Jeremenkova, Holická, kpt. Nálepky, Dolní novosadská a řada dalších. Letos uzávěry ulic ve městě neberou konce. Řidiče i cestující však v dalších týdnech čeká třešnička na dortu – opravy komunikací v ulicích Pražská, Foerstrova a Albertova přeruší provoz na hlavním dopravním tahu městem od Mohelnice na Ostravu, uzavřou tramvajovou trať na Neředín a změní jízdní řády deseti autobusových linek.

 

„V termínu od neděle 24. 9. do neděle 5. 11. se bude provádět za úplné uzavírky oprava komunikace v ulicích Pražská, Foerstrova a Albertova. Komunikace bude uzavřena od okružní křižovatky u Globusu až po sjížděcí rampy do Brněnské ulice,“ informovala mluvčí olomouckého dopravního podniku Anna Sýkorová. Po dobu stavby se počítá s tím, že řidiči mohou projíždět kolmo přes Foerstrovu buď po třídě Míru, nebo po třídě Svornosti nebo po Hněvotínské/Štítného.

Délka opravy překonává dva kilometry úseku silnice I/35 a celková plocha odstraněných nerovností dosáhne téměř 40 tisíc metrů čtverečných. Za 28 milionů stavební firma zajistí frézování a poté pokládku nového asfaltu pomocí moderních technologií. „Výsledná rovinatost a použití jemnozrnného materiálu zaručí nižší hluk na páteřní komunikaci,“ objasňuje Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Olomoučané budou muset být vynalézaví, aby se dostali například do oblíbeného Globusu Čeká je cesta přes Brněnskou a po obchvatu města kolem Neředína, nebo přes Řepčín do Křelova a poté zpět do Olomouce po dálnici.

A jak konkrétně budou křižovatky na hlavním tahu uzavírány? 

  • Křižovatka Foerstrova x tř. Míru bude pro veškerý provoz uzavřena v termínu od pátku 13. 10. 2023 do neděle 22. 10. 2023. V tomto termínu bude probíhat tramvajová výluka v úseku Palackého – Neředín, krematorium 
  • Křižovatka Foerstrova x Svornosti bude pro veškerý provoz uzavřena v termínu od pondělí 23. 10. 2023 do neděle 29. 10. 2023.
  • Křižovatka Foerstrova x Hněvotínská x Štítného bude pro veškerý provoz uzavřena v termínu od pondělí 30. 10. 2023 do neděle 5. 11. 2023. Autobusovému provozu bude umožněn průjezd v obou směrech po pravém odbočovacím pruhu z ulice Hněvotínská do ulice Albertova.            

Změny se dotknou provozu 10 autobusových linek, a to  linek č. 10, 12, 16, 19, 21, 26, 27, 29, 50, 52. Dle etapy stavby se budou měnit i trasy a jízdní řády linek.

Podrobnosti najdete na: https://www.dpmo.cz/informace-pro-cestujici/aktuality/?id=601

Další články