Zde může být vaše reklama.

Otevřená radnice: Chystá se oprava interiéru radnice?

Otevřená radnice: Chystá se oprava interiéru radnice?

foto: Archiv redakce

20. 03. 2021 - 07:41

Máte otázku na olomoucké radní? Chcete aby na ni veřejně odpověděli v Hanáckém Večerníku? V rámci seriálu "Otevřená radnice" vaše dotazy rádi předáme. Své dotazy posílejte na mail otevrenaradnice@hanackyvecernik.cz.

Plánuje se po exteriéru i oprava interiéru radnice? Daniel Z.
Odpovídá primátor Mirek Žbánek: 

Ano, s opravami interiérů historické radnice v dlouhodobé perspektivě počítáme už od počátku. Radnice jako zcela výjimečná budova nejen v rámci olomoucké historie na to určitě má nárok. Aktuálně je situace taková, že se chystáme na další plánovací období Evropské unie. O projektu jednáme a připravujeme ho. Samotné projektové dokumentaci ještě musí předcházet podrobné zaměření vnitřních prostor radnice a také stavebně historický průzkum. Chceme být připraveni tak, abychom v okamžiku, kdy budou vyhlášeny dotační tituly v rámci nového plánovacího období, dokázali okamžitě zareagovat a ucházet se o finanční zdroje. 

Už se něco děje se stavem Plaveckého bazénu? Karolína U.
Odpovídá investiční náměstek primátora Martin Major

V tuto chvíli jsme v nové situaci. Na konci minulého roku převzal plavecký bazén nový provozovatel, po společnosti Olterm je provozovatelem Plaveckého bazénu společnost Aquapark Olomouc. Nový provozovatel převzal se správou tohoto objektu také příslušné připravované investiční projekty. Ty si prostudoval a konstatoval, že k některým jejich částem má dílčí výhrady. Proto je teď třeba řešit další postup s novým provozovatelem.

Další články