Zde může být vaše reklama.

Otevřená radnice: Kdy bude hotová náplavka v centru?

Otevřená radnice: Kdy bude hotová náplavka v centru?

foto: Archiv redakce

01. 11. 2020 - 12:52

Máte otázku na olomoucké radní? Chcete aby na ni veřejně odpověděli v Hanáckém Večerníku? V rámci seriálu "Otevřená radnice" vaše dotazy rádi předáme. Své dotazy můžete posílat na e-mailovou adresu otevrenaradnice@hanackyvecernik.cz.

Kdy bude hotová náplavka v centru? Tomáš R.
Odpovídá primátor Mirek Žbánek

Kompletní dokončení náplavky je stavebně vázáno na dokončení mostu na Masarykově třídě, protože právě pod tímto mostem bude propojena její část mezi ulicemi Blahoslavova a Šmeralova. Proto lze počítat s otevřením kompletně hotové náplavky až někdy na jaře 2022, kdy bude dokončen nový most. Část náplavky mezi mosty v Komenského ulici a na Masarykově třídě by mohla být hotova už během příštího roku. My zatím připravujeme provozní řád, který stanoví, jak bude tento specifický veřejný prostor fungovat. Těším se, až bude náplavka plně v provozu. 

Budou nové toalety v Čechových sadech přívětivé k maminkám s dětmi? Hana K.
Odpovídá náměstek Otakar Bačák

Řešení znovuotevření toalet v Čechových sadech se věnujeme už více než rok. Z původně plánované stavební úpravy v řádu milionů korun, nám nové řešení připadá jako chytré neboli „smart“. Dostáváme se na novou úroveň vzhledu, vnitřního vybavení, které umožňuje komplexní sanitaci jednodušším způsobem, kontrolu všech doplňovaných komodit /papír, mýdlo/, vzdálenou kontrolu funkcionality a v neposlední řadě kontrolovaný přístup omezující vandalství. Navíc toto řešení bude levnější, než původně zamýšlené. S ohledem na blízkost dětského hřiště budeme vybírat z variability vnitřního vybavení tak, aby odpovídalo co nejpraktičtějším požadavkům právě skupiny maminek s dětmi. Pokud se toto řešení osvědčí, není vyloučeno ani rozšíření kapacity, díky možnosti přidávat další moduly. Chytrost řešení spočívá i v tom, že o využití zařízení budeme mít opět provozní informace dle spotřeby hygienického materiálu v jednotlivých obdobích roku.

Další články