Zde může být vaše reklama.

Otevřená radnice: Proč nemá nový most cyklopruhy?

Otevřená radnice: Proč nemá nový most cyklopruhy?

foto: Archiv redakce

09. 03. 2020 - 12:00

Máte otázku na olomoucké radní? Chcete aby na ni veřejně odpověděli v Hanáckém Večerníku? V rámci seriálu "Otevřená radnice" vaše dotazy rádi předáme. Své dotazy můžete posílat na e-mailovou adresu otevrenaradnice@hanackyvecernik.cz.

 

Proč nemá nový most cyklopruhy?
 
Odpovídá primátor Miroslav Žbánek

Stavba mostu v Komenského ulici ještě není stoprocentně hotová. Pruhy pro cyklisty na něm v konečné podobě samozřejmě chybět nebudou, jsou i součástí projektu, jen v současné době ještě nejsou vyznačené. Budou součástí širokého chodníku na mostě, ovšem teprve poté, kdy budou otevřeny i navazující vedlejší ulice, do kterých jsou pruhy pro cyklisty zaústěny.

Stačí Olomouci jeden venkovní bazén?

Odpovídá Markéta Záleská, náměstkyně primátora

Plavci mají v Olomouci více možností. Na plaveckém stadionu je bazén vnitřní i venkovní, máme zde také aquapark s venkovním bazénem, školáci mohou plavat v bazénu ZŠ Nedvědova. Plavecký stadion téměř nikdy nebývá úplně plný, pouze pár dní v roce, kdy je tropické počasí, bývá venkovní bazén plaveckého stadionu opravdu plně využit. Nicméně, každý kdo chce, si v Olomouci zaplave, což platí i pro zájemce z řad sportovních klubů. V létě jsou navíc využívány i přírodní vodní plochy v okolí Olomouce. Například vnitřní bazén bývá v tuto dobu téměř prázdný. 

Doplním, že provoz bazénu stojí město Olomouc ročně více než 18 milionů korun, takže momentálně ani není reálné uvažovat o výstavbě dalšího bazénu.

Další články