Zde může být vaše reklama.

Ozbrojený recidivista si s distribucí drog pokoj nedal, už je ve vazbě

Ozbrojený recidivista si s distribucí drog pokoj nedal, už je ve vazbě

29. 03. 2019 - 09:06

Koncem února letošního roku realizovali kriminalisté „TOXI“ týmu územního odboru Olomouc, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti, další případ na úseku toxikomanie. Výsledkem bylo zadržení 29letého muže z Olomoucka a jeho následné obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Samotná realizace proběhla 19. února 2019, ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, při které byl 29letý muž, na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, zadržen v Olomouci. Ještě téhož dne provedli kriminalisté také domovní prohlídky jak v místě jeho současného bydliště, tak i v místě bývalého bydliště. Rovněž proběhly prohlídky jiných prostor i pozemků, konkrétně vozidel, které zadržený užíval. Při nich policisté zajistili stopy, úzce související s nelegální výrobou a distribucí drogy, mimo jiné i krátkou střelnou zbraň. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. Následující den bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání 29letého muže, jakožto obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Jak kriminalisté zjistili, obviněný si měl nejméně od července 2018 neoprávněně opatřovat od blíže nespecifikovaných osob psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a sušenou rostlinnou hmotu konopí a následně měl tyto drogy dále distribuovat na teritoriu města Olomouce, a to buď za úplatu či zdarma, v různých dávkách a množství, dalším odběratelům. Obviněný byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. I on sám je uživatelem drogy.

Policejní komisař dal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně.

-age-

Další články