Zde může být vaše reklama.

Parkovací politika v Olomouci? Město žádá o pomoc podnikatele

Parkovací politika v Olomouci? Město žádá o pomoc podnikatele

foto: Olomouc.eu

10. 10. 2020 - 20:00

Příprava parkovací politiky města Olomouce stále pokračuje. Uskutečnila se již čtyři veřejná projednávání s občany v různých částech města, plánovanou diskusi vedení města s olomouckými podnikateli však překazila nepříznivá situace kolem Covidu. Názory podnikatelské veřejnosti na řešení parkování v Olomouci jsou pro nás ale velmi důležité, proto budeme rádi alespoň za vyplnění dotazníku.

Cílem tzv. parkovací politiky je vytvořit dlouhodobou strategii pro budoucí rozvoj managementu parkování v Olomouci. Na základě toho budou následně realizována konkrétní opatření, která zvýší kvalitu statické dopravy (parkování) ve městě. Mezi nejzásadnější opatření bude patřit budování nových parkovacích kapacit, rozšíření placených zón a rozšíření zón s rezidenčním a abonentským parkováním.

Součástí přípravy parkovací politiky města je také monitoring názorů, přání a dopravního chování nejen obyvatel města, ale i podnikatelů a významných zaměstnavatelů působících na území města. „Jejich názory nám nejsou lhostejné, stejně jako se potřebujeme dozvědět pokud možno co nejvíce informací o dopravním chování jejich zaměstnanců, popř. návštěvníků,“ vysvětluje primátor Mirek Žbánek a dodává: „Chceme Vás tímto požádat o vyplnění krátkého dotazníku, nezabere vám více než 10 minut vašeho času. Za spolupráci moc děkujeme.“

Formulář průzkumu prosíme o vyplnění do pátku 16. října.

Další články