Zde může být vaše reklama.

Parkování ve fakultce od ledna 2022 zdraží

Parkování ve fakultce od ledna 2022 zdraží

foto: Archiv FNOL

15. 12. 2021 - 10:06

Řidiči, kteří jezdí a parkují v areálu Fakultní nemocnice Olomouc, od příštího roku zaplatí víc. Po více než třech letech se nemocnice rozhodla k zvýšení ceny za hodinu stání. Jedním z důvodů, proč tak vedení rozhodlo, má být zvyk řidičů, kteří auta odstavují v areálu nemocnice místo centra města, kde je parkování dražší. Nově hodina stání vyjde na 20 korun.

Cena parkování se tak od Nového roku zvýší na dvojnásobek, dosud řidiči za hodinu stání platili deset korun. Zdražení parkování se netýká plochy P4, stejný zůstává také poplatek za vjezd a prvních 30 minut, který je 5 korun.

„Dosavadní nerovné ceny za hodinu stání ve městě a v našem areálu mohly svádět k tomu, aby u nás parkovali i lidé, jimž by se nechtělo platit vyšší taxu při cestách do centra či třeba na výstaviště Flora. Naším hlavním záměrem je však poskytnout prostor pro vyložení a naložení pacientů jedoucích za lékařskou pomocí, a to pokud možno co nejblíže zdravotnickým pracovištím. Proto jsme před časem zavedli systém zónového stání na odstavných parkovištích pro naše zaměstnance a uvolnění míst u klinik veřejnosti a proto také nyní přistupujeme k úpravě ceny za hodinové stání,“ vysvětluje hlavní správce Fakultní nemocnice Olomouc Vladimír Olejníček.

Peníze vybrané za parkování mají podle nemocnice sloužit také k investicím do zlepšení stávajícího vjezdového systému.

„Od ledna příštího roku tak bude například možné hradit vjezdový poplatek pomocí QR kódu.  Zároveň každoročně systematicky pracujeme na zvyšování kapacity stávajících parkovišť a jejich zkvalitňování,“ připomíná Olejníček.

Od zavedení stávajícího vjezdového systému vznikly v areálu FN Olomouc mimo jiné dvě nová parkoviště pod Dětskou klinikou (P2), dále dvě parkovací plochy u nového vjezdu z Hněvotínské ulice (P3 a P4) a menší parkoviště pod lékárnou a u budovy ubytovny známé pod názvem Lotos.

Fakultní nemocnice Olomouc aktuálně disponuje celkem 1142 parkovacími místy.

Další články