Zde může být vaše reklama.

Pomůže při léčbě Paseka na Olomoucku má novou louku pro pacienty

Paseka na Olomoucku má novou louku pro pacienty
Louka v Pasece.

foto: Olomoucký kraj

01. 10. 2019 - 06:09

Lékaři z Odborného léčebného ústavu v Pasece na Olomoucku mají novou kolegyni. Tou je Slunečnáí louka, díky které od teď mohou klienti ústavu nabírat síly přímo na čerstvém vzduchu. S penězi, které celý projekt stál, vypomohl částkou tří milionů korun mimo jiné také kraj.

Lidová moudrost praví, že slunce je nejlepší lékař. Pacienti paseckého ústavu teď mají prostor, kde se mohou kurýrovat pod dohledem toho nejpovolanějšího,“ podotkl s úsměvem náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Sluneční louka je součástí parku, jenž obklopuje zdravotnické zařízení. Její úpravy spočívaly především v doplnění rehabilitačních a cvičebních prvků, které pomohou při léčbě pacientů.

Instalaci nového vybavení předcházely terénní úpravy. Bylo třeba zajistit přístupové trasy a překlenout stávající odvodňovací koryto. Doplněn byl i základní mobiliář - lavice, koše a speciální plata k ležení a slunění. Nechybí ani pítko s pramenitou vodou a menší altán, který ochrání pacienty v případě náhlé nepřízně počasí,“ uvedla ředitelka Odborného léčebného ústavu Paseka Zdenka Polzerová.

Obnovou prošel i původní trávník, v němž teď nechybí pásy bylin. Léčebný ústav tak nabízí svým klientům i jejich návštěvám nový cíl, ke kterému mohou při svých procházkách parkem směřovat.

Další články