Zde může být vaše reklama.

ÚLEVA PRO DOPRAVU Páteřní tah Olomoucí je otevřen. Řidiči mají důvod k oslavě

Páteřní tah Olomoucí je otevřen. Řidiči mají důvod k oslavě

foto: Pavel Vysloužil

06. 11. 2023 - 10:36

Volejte sláva a pět dní se radujte. Tuto hlášku ze známé pohádky si mohou připomínat ti obyvatelé Olomouce, které dlouhých sedm týdnů trápila oprava Foerstrovy, Pražské a Albertovy ulice. Páteřní tah Olomoucí se dnes dopoledne opět otevřel, a to je opravdový důvod k radosti.

 

Rekonstrukce vozovek s výměnou asfaltu totiž výrazně zasáhla do života jedné z nejlidnatějších čtvrtí Olomouce – Tabulového vrchu a Neředína. Změny v dopravě navázané na opravy, totiž uzavřely frekventované křižovatky a omezily spojení s centrem města nebo parkování na sídlištích. Měnily se také trasy a zastávky linek hromadné dopravy. Komplikovaná byla také cesta do oblíbeného nákupního centra City na severním okraji města.

„Do 10. listopadu ještě pokračují poslední práce na sjezdu směr Brno, kde je zavřena rampa směrem od Velkomoravské,“ řekl Večerníku Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Délka opravy překonala dva kilometry úseku silnice I/35 a celková plocha odstraněných nerovností dosáhla téměř 40 tisíc metrů čtverečných. Za 28 milionů stavební firma zajistila frézování a poté pokládku nového asfaltu pomocí moderních technologií. „Výsledná rovinatost a použití jemnozrnného materiálu zaručí nižší hluk na páteřní komunikaci,“ objasňuje Mazal.

pv

Další články