Zde může být vaše reklama.

Pavilon netopýrů je hotový, má i nové obyvatele

Pavilon netopýrů je hotový, má i nové obyvatele

foto: Zoo Olomouc

01. 03. 2022 - 16:01

Rekonstrukci má za sebou pavilon netopýrů v olomoucké zoologické zahradě na Svatém Kopečku. Už chybí jen noční obloha. I díky dokončení prací se do svého starotového příbytku mohli poprvé podívat i kusu líščí. Tito vačnatci se do zahrady vrací po pauze trvající třináct let. Společnost dělají již zabydleným netopýrům.

„Samice se narodila v roce 2019 v Zoo Jihlava a samec v roce 2020 v Zoo Budapešť,“ uvádí zooložka Jitka Vokurková. Pro nás je Pavilon netopýrů i další spoluprací s Pevností poznání.

„Takové odborníky na noční oblohu v podobě jižní polokoule tady v zoo určitě nemáme. Děkuji tedy skvělému týmu lidí z Pevnosti poznání, interaktivního muzea vědy, provozovaného Univerzitou Palackého, který nám pro návštěvníky zajišťuje patřičnou autenticitu. Návštěvníci tak uvidí to, co mohou vidět kaloni na ostrově Rodriguez,“ dodává ředitel Radomír Habáň.

Není to poprvé, co kusu obývají prostory olomoucké zoologické zahrady.

"Zoo Olomouc chovala kusu liščí již v minulosti, a to v letech 1999-2009. Celkem se podařilo odchovat 8 mláďat," uvedla mluvčí zoologické zahrady Iveta Gronská.

Další články