Zde může být vaše reklama.

Domácí násilí Pětatřicetiletý syn napadl svou matku, hrozí mu čtyři roky

Pětatřicetiletý syn napadl svou matku, hrozí mu čtyři roky

foto: Pixabay

07. 10. 2019 - 10:05

Olomoučtí policisté řešili koncem minulého týdne další případ domácího násilí, po kterém byl násilník vykázán z domu. Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Olomoucka, který měl od roku 2017 v jednom z olomouckých bytů nejprve psychicky, následně také fyzicky napadat svou devětapadesátiletou matku.

"Ve společně obývaném bytě žila i další dospělá osoba a nezletilé děti. Na matku měl vyvíjet nejprve psychický a poté i fyzický nátlak, jehož četnost a intenzita se stupňovala. Paní byla nucena z obavy o život opustit byt. Poškozená ve spojitosti s uvedeným jednáním doposud nevyhledala lékařské ošetření," uvedla k případu Irena Urbánková, mluvčí policie.

"Na základě posouzení a důkladného prověření všech podkladů a skutečností policisté využili svého zákonného oprávnění a muže na dobu 10 dnů vykázali ze společného obydlí, jakož i z jeho bezprostředního okolí. V případě zjištěných skutečností také zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání osoby žijící ve společném obydlí, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do čtyř let," doplnila.

Další články