Zde může být vaše reklama.

Nadýchal 3 promile Pil, řídil a pak zaparkoval v cizí zahradě u bazénu

Pil, řídil a pak zaparkoval v cizí zahradě u bazénu

foto: pcr.cz

25. 07. 2022 - 15:55

V sobotu vyjížděli policisté okolo 19. hodiny k dopravní nehodě v chatové oblasti u Olomouce. Opilý řidič tam prorazil plot, vjel do cizí zahrady a zastavil kousek od bazénu.

Čtyřicetiletý řidič vozidla Renault jedoucí po místní pozemní komunikaci nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, najel na pravý okraj komunikace, kde poškodil jehličnatý strom. Poté měl přejet do protisměru a zde jízdu zakončit nárazem do živého plotu a drátěného oplocení. Řidič se podrobil mimo jiné odborné dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty okolo 3 promile. Ke zranění osob nedošlo, způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na bezmála 30 000 korun.

Dopravní nehodu policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Řidič je navíc podezřelý i z porušení několika ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnost,“ informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Další články