Zde může být vaše reklama.

Pitný režim dodržovali pitím alkoholu

Pitný režim dodržovali pitím alkoholu

15. 06. 2019 - 12:00

Nejspíš úplně každému z nás už od dítěte říkali, že je nutné dodržovat pitný řežim. A během parných dnů, které v poslední době panují, je to ještě důležitější. Někteří z nás ale, zdá se, to vzali tak, že mohou pít úplně cokoliv v jakémkoliv množství. Včetně alkoholu. A takoví teď přidávají práci městským strážníkům.

"V současných parných dnech lidské tělo potřebuje zvýšený příjem tekutin, ovšem v podobě nealkoholických nápojů. Tímto se však neřídí někteří lidé, se kterými v poslední době měli co dočinění olomoučtí strážníci. Tyto osoby měly zvýšený příjem tekutin, ovšem v podobě alkoholu," uvedl k problematice Petr Čunderle, tiskový mluvčí strážníků.

Jen během čtvrtka řešily hlídky šest oznámení o osobách pod vlivem alkoholu nebo jeho konzumaci na veřejnosti. "Oznámení o pití alkoholu na veřejnosti byla směřována na ulice U Kovárny a 1. máje. V těchto případech bylo vše se zúčastněnými osobami vyřešeno uložením pokut v řádech stokorun," doplnil Čunderle.

Další oznámení se týkala osob pod vlivem, ve dvou případech šlo o ženy. Jako první se hlídka vydala do Rokycanovy ulice, kde se pod keřem povalovala podnapilá žena. V druhém případě byla pro změnu u pavilonu H na výstavišti ve Smetanových sadech o batoh opřená podnapilá osmadvacetiletá žena. V obou případech se podařilo dotyčné rozchodit a ty následně z míst odešly.

"Jediným případem, který včera skončil odjezdem na protialkoholní a záchytnou stanici, byl tak muž, který se pohyboval kolem baru na třídě Svobody. Vzhledem ke značné podnapilosti byl dvaačtyřicetiletý muž převezen na protialkoholní a záchytnou stanici, kde však nebylo pro jeho opilost ani možné provést dechovou zkoušku," zakončil Čunderle.

Kvůli alkoholu už na záchytce od začátku roku bylo 150 osob, dosavadní rekord v počtu promile drží muž, který nadýchal 4,64 promile.

Další články