Zde může být vaše reklama.

Plavecký stadion přejde od ledna pod správu aquaparku

Plavecký stadion přejde od ledna pod správu aquaparku
O správu Plaveckého stadionu Olomouci se nově bude starat společnost Aquapark Olomouc

foto: Archiv redakce

07. 10. 2020 - 15:39

Plavecký stadion v Olomouci bude mít od ledna příštího roku nového provozovatele. Zařízení, které je majetkem města, ale už od roku 1997 ho jakožto nájemce spravuje akciová společnost Olterm & TD Olomouc. Společnosti v prosinci tohoto roku končí nájemní smlouva, město vypsalo výběrové řízení, do kterého se však nikdo, včetně stávajícího nájemce, nepřihlásil. Vedení města tak správou stadionu pověřilo společnost Aquapark Olomouc, kde je jediným vlastníkem. 

Této několikrát prodlužované smlouvě s řadou dodatků letos v prosinci končí platnost. Město chtělo další vztah s provozovatelem řešit na základě smlouvy, která by lépe odrážela aktuální situaci a podmínky.

„Podobně jako u jiných dlouhodobých smluvních vztahů přehodnocujeme mnoho let staré smlouvy. Snažíme se už do podmínek výběrového řízení nastavit podmínky výhodnější pro město,“ vysvětlil primátor Miroslav Žbánek v tiskové zprávě, kterou město rozeslalo.

Radnice tedy připravila výběrové řízení na nového nájemce, do soutěže se ovšem nikdo nepřihlásil, a to ani dosavadní nájemce, tedy Olterm. „Není vyloučeno, že potenciální zájemce odradily naše přísné podmínky,“ komentoval stav primátor.

Městská rada tedy musela následně vyřešit budoucí správu bazénu a tak pověřila městskou akciovou společnost Aquapark Olomouc převzetím Plaveckého stadionu Olomouc do své péče.

O stadion se bude starat Aquapark Olomouc, návštěvníků a provozu bazénu se změna nedotkne

"Rada v tomto směru vystupovala jako zástupce jediného vlastníka Aquaparku Olomouc, a.s. V těchto dnech už probíhají intenzivní jednání mezi zástupci města a společnostmi Olterm & TD a Aquapark Olomouc. Nový provozovatel by měl péči o plavecký stadion převzít od 1. ledna 2021," uvedla mluvčí radnice Radka Štědrá.

Návštěvníků bazénu a jeho provozu by se proces převodu neměl nijak dotknout.

Další články