Zde může být vaše reklama.

Plecharénu po sezóně čeká oprava střechy za padesát milionů

Plecharénu po sezóně čeká oprava střechy za padesát milionů

foto: Archiv HV

26. 02. 2021 - 14:06

Olomoucká Plecharéna, legendární stánek hokejových kohoutů, se po skončení letošní sezóny dočká opravy střechy, která je v havarijním stavu. Sága kolem zimního stadionu v Olomouci tak napíše svou další kapitolu. Pokud by k rekonstrukci nedošlo, mohlo by se stát, že by hokejisté HC Olomouc neměli od podzimu kde hrát extraligu. Práce na střeše by měly začít v dubnu, podle harmonogramu by mohlo být hotovo v červenci. Rekonstrukce střechy bude stát 50 milionů korun

Opravu schválila už v létě loňského roku Rada města Olomouce, teď už je jasné, kdy začne.

„Předpoklad zahájení realizace je letos v dubnu, dokončení pak v červenci. Datum zahájení nyní záleží na výsledku veřejné zakázky a datum ukončení akce na průběhu realizace, tedy pokud bude průběh prací bez komplikací,“ řekla Večerníku mluvčí radnice Radka Štědrá.

Jaké práce budou na Plecharéně probíhat?

„Dojde ke kompletní opravě střechy, kdy se zdemontuje celá dřevěná konstrukce střechy. Práce budou probíhat bez zásahu do nosné ocelové konstrukce,“ uvedla Štědrá.

Zároveň dojde k nahrazení dřevěných prvků ocelovým a trapézovým plechem. Krytinu vytvoří mechanicky kotvená PVC v tloušťce jednoho a půl milimetru.

Začátku stavby kromě probíhající hokejové sezóny překáží už jen výběr zhotovitele. Ten v současné době probíhá.

Předpokládaná hodnota rekonstrukce je 49,5 milionu korun, město si pomůže dotací. „Na stavbu předpokládáme čerpání dotace z programu Národní sportovní agentury, a to ve výši sedmdesáti procent,“ uzavřela Štědrá.

Další články