Zde může být vaše reklama.

Pokus o krádež auta za bílého dne nevyšel, řidič auto ubránil

Pokus o krádež auta za bílého dne nevyšel, řidič auto ubránil

foto: Policie ČR

10. 03. 2022 - 10:17

V úterý 8. března za bílého dne se v centru Olomouce odehrál neúspěšný pokus o krádež nastartovaného auta. Zloději v krádeži zabránila pohotová reakce řidiče, následně už jej zpacifikovali policisté.

Podle informací, které médiím sdělila mluvčí policie Petra Vaňharová, se měl pokus o krádež odehrát ve chvíli, kdy řidič stál u kufru auta a vykládat z něj náklad.

"Podle dosavadních informací měl čtyřicetiletý muž využít v centru Olomouce situace a nasednout do nastartovaného vozidla. Poté se měl s automobilem pokusit z místa odjet, ale v tom mu zabránila pohotová reakce oprávněného řidiče. Spolu s dalším mužem nechtěného šoféra od volantu vytáhl a přivolal policii," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Vzhledem k tomu, že muž s policisty odmítl spolupracovat, museli jej zpacifikovat pomocí hmatů a chvatů.

"Poté se podrobil orientačnímu vyšetření, zdali není pod vlivem drog, s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Po provedených úkonech byl eskortován na protialkoholní záchytnou stanici. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta," dodala Vaňharová.

Další články