Zde může být vaše reklama.

Čin, který nemá obdoby Pokus vraždy na dítěti: Násilník je ve vazbě

Pokus vraždy na dítěti: Násilník je ve vazbě

foto: archiv

31. 07. 2019 - 16:30

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v těchto dnech zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Olomouce pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Ke skutku došlo 24. listopadu 2018 v odpoledních hodinách v Olomouci.

Dle zjištěných informací podezřelý hlídal v uvedenou dobu dvě nezletilé děti a jedno z nich fyzicky napadl. Útok byl natolik brutální, že dítě (roč. 2017) utrpělo vážné poranění hlavy, muselo být hospitalizováno a přežilo jen díky vysoce specializované odborné lékařské pomoci. Muž byl obviněn po několika měsících na základě důkladného prověřování a vyhodnocení veškerých informací a po vypracování vyžádaných znaleckých posudků.

Obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Další články