Zde může být vaše reklama.

Policie dopadla útočníky, kteří napadli bezdomovce

Policie dopadla útočníky, kteří napadli bezdomovce

foto: Pixabay

12. 05. 2020 - 20:47

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v těchto dnech obvinili dva muže ve věku 36 a 44 let ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Oba jsou obviněni z toho, že v neděli 29. března 2020 odpoledne měli vniknout do rozpadající se  budovy v Olomouci – Hodolany, kde se nacházeli dva muži bez domova a oba brutálně fyzicky napadnout. Na muže ve věku 31 a 41 let zaútočil mladší z útočníků teleskopickým obuškem, starší muž napadení pouze přihlížel. Útok byl natolik razantní, že při něm útočník ohnul teleskopický obušek. K dalšímu útoku použil násilník berlu, kterou vzal jednomu z poškozených. Po incidentu oba agresoři z místa odešli a zranění muži, kteří utržili mnohačetné tržné rány na hlavě a zhmožděniny po těle si telefonicky přivolali zdravotnickou pomoc. Starší ze zraněných mužů navíc utrpěl tzv. plášťový pneumotorax.

Po útočnících ihned začali policisté pátrat, měli však od samého počátku práci ztíženou tím, že oba muži měli obličeje v době incidentu z důvodu vládního nařízení zakryté rouškou a napadení tak nemohli policistům ani jednoho z pachatelů blíže popsat.

Na základě vyhodnocení zajištěných stop a postupně získaných operativních poznatků se podařilo kriminalistům vytipovat pachatele, zjistit jejich totožnost a na počátku května oba podezřelé zadržet. Z průběhu vyšetřování vyplývá, že za razantním útokem zřejmě stála odveta kvůli dřívějšímu incidentu mezi poškozenými a přítelkyní jednoho z útočníků.

Oba obvinění muži byli v minulosti stíhaní pro majetkovou a drogovou trestnou činnost. Šestatřicetiletý obviněný muž je stíhán vazebně. Čtyřiačtyřicetiletý muž je obviněný z pomoci k výše uvedenému zvlášť závažnému zločinu a je stíhán na svobodě.

Obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny tresty odnětí svobody na pět až dvanáct let.

Další články