Zde může být vaše reklama.

Z místa nehody ujel Policie pátrá po řidiči, který v Hněvotíně škrtl o cyklistku

Policie pátrá po řidiči, který v Hněvotíně škrtl o cyklistku
Zdroj: PČR

14. 06. 2019 - 10:48

Olomoučtí policisté se obrací na možné svědky se žádostí o pomoc při objasnění dopravní nehody mezi cyklistkou a autem, ke které došlo včera o půl osmé večer u Hněvotíně. Policisté pátrají po autě a řidiči. 

Ten totiž měl při předjíždění zavadit o cyklistku, která z kola sice nespadla, ale zraněná musela vyhledat lékařskou pomoc. Řidič jí však nepomohl a z místa ujel. "Z prvotního šetření vyplývá, že na předmětné komunikaci měl dosud nezjištěný řidič s blíže neustanoveným vozidlem tmavé barvy, pravděpodobně cizí registrační značky, který jel ve směru od Hněvotína na Olomouc, při úkonu předjíždění na rovném úseku komunikace, zavadit pravým zpětným zrcátkem do předjížděné 16leté cyklistky. Ta po střetu neupadla na zem. Řidič s vozidlem pokračoval dál, k obci Olomouc, aniž by zastavil a zraněné cyklistce poskytl pomoc. Ta odjela do místa bydliště a poté byla převezena do nemocničního zařízení na ošetření. Při nehodě byla zraněna. Škoda na jízdním kole je odhadována na předběžně 1 000 korun," uvedla mluvčí Irena Urbánková.

Vzhledem k povaze nehody se policisté obracejí na případné svědky i řidiče, kteří by mohli nehodu byť jen zahlédnout a pomoct tak policistům při pátrání po řidiči a jeho autě. Pokud byste tedy něco věděli, dá se obrátit na Dopravní inspektorát Olomouc. Buď osobně na adrese Třída Kosmonautů 189/10, Olomouc, nebo na telefonních číslech 974 766 251 a 974 766 591. K dispozici je také email ol.di.podatelna@pcr.cz a linka 158.

Další články