Zde může být vaše reklama.

Policie zasahovala ve Vlastivědném muzeu, kvůli veřejným zakázkám

Policie zasahovala ve Vlastivědném muzeu, kvůli veřejným zakázkám

foto: Archiv HV

02. 12. 2021 - 12:46

23. listopadu letošního roku provedla Národní centrála proti organizovanému zločinu hned několik domovních prohlídek a zasahovala také v prostorách Vlasvtivědného muzea v Olomouci. A to kvůli podezření na korupční jednání a manipulaci s veřejnými zakázkami Vlastivědného muzea v Olomouci, které jsou dotované z prostředků Evropské unie. O případ se stará také Úřad evropského veřejného žalobce (EPPO). 

Policie v návaznosti na zásah NCOZ a EPPO zahájila trestní stíhání jedné fyzické osoby, která je podezřelá z pasivního úplatkářství a legalizace výnosů z trestné činnosti, které souvisejí s veřejnou zakázkou, o kterou se policisté zajímají.

Výsledkem realizace NCOZ a EPPO je prozatím zahájení trestního stíhaní jedné fyzické osoby pro pasivní úplatkářství a legalizaci výnosů z trestné činnosti související s výše uvedenou veřejnou zakázkou.

"Případná manipulace s veřejnými zakázkami je předmětem dalšího šetření. Trestní stíhání obviněné osoby probíhá na svobodě," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

"Mohu jen podat informaci , že si policie odvezla nějaké dokumenty. Více sdělit pochopitelně nemůžeme. Je to samozřejmě velmi nepříjemná záležitost pro všechny," napsal na dotaz Večerníku ředitel Vlastivědného muzea Olomouc Břetislav Holásek.

K situaci se vyjádřila také mluvčí Olomouckého kraje, který je zřizovatelem muzea. "Olomoucký kraj jako zřizovatel instituce je o záležitosti informován a spolupracuje s policií. V současné době vyhodnocujeme veškeré poskytnuté informace a budeme zvažovat další kroky," uvedla mluvčí Eva Knajblová.

Další články