Zde může být vaše reklama.

Policisté budou kontrolovat okolí volebních místností

Policisté budou kontrolovat okolí volebních místností

foto: Lukáš Blokša

07. 10. 2021 - 14:50

Během 8. a 9. října, kdy proběhnou volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, chystá Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje bezpečnostní akci, která má za cíl zajistit nerušený průběh voleb.

"Před jejich začátkem i po celou dobu voleb budou policisté monitorovat okolí volebních místností. Policisté budou rovněž úzce spolupracovat s jednotlivými volebními komisemi, a to za účelem přijetí nezbytných opatření k odstranění nežádoucích jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb. Spolupráce s volebními komisemi bude pokračovat i po uzavření volebních místností s cílem předejít případným komplikacím při sčítání či převozu volebních výsledků. Policejní hlídky se budou v rámci výkonu služby pohybovat zejména v místech, kde by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku a v okolí volebních místností," uvedla mluvčí policie Marie Šafářová.

Policisté se v rámci bezpečnostních opatření zaměří také na preventivní činnost, která bude zaměřena na předcházení páchání protiprávního jednání.

Další články