Zde může být vaše reklama.

Policisté kontrolovali, jestli řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu

Policisté kontrolovali, jestli řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu

foto: Policie ČR - Olomouc

21. 06. 2020 - 09:00

V noci z pátku na sobotu proběhla v Olomouci krajská dopravně bezpečnostní akce, v rámci které se policisté zaměřili především na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných omamných či psychotropních látek řidiči vozidel.

Během této rozsáhlé akce, do níž byli zapojeni nejen olomoučtí dopravní policisté, ale také policisté z dálničního oddělení Kocourovec a dopravní policisté ze sousedních územních odborů, se podrobilo silniční kontrole více než tři sta řidičů.

A jaký byl výsledek?

"Dohromady policisté řešili na dvě desítky přestupků. Šest řidičů se před jízdou posilnilo alkoholem, z toho ve třech případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," prozradila mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Další tři řidiči se budou muset ze svého nezodpovědného jednání zodpovídat před příslušným správním orgánem. Podobně to bude v případě řidiče, který je podezřelý z jízdy pod vlivem jiných návykových látek.

"I přes veškerou snahu policistů působit svou přítomností v ulicích nezbylo, než nad ránem vyjet k havárii podnapilého řidiče, k níž došlo v křižovatce ulic Hynaisova a Wellnerova. Dvaadvacetiletý mladík, který chtěl odbočit vlevo k ulici Palackého, tam nezvládl řízení a s vozem BMW vjel do okrasného květinového záhonu. V cestě mu překážel i sloup veřejného osvětlení," oznámila Vybíhalová.

Havárie se naštěstí obešla bez zranění. Mladík pri následných dechových zkouškách pokaždé nadýchal přes dvě promile alkoholu.

"Nyní je důvodně podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí mimo jiné až tříletý trest odnětí svobody," uzavřela Vybíhalová.

Další články