Zde může být vaše reklama.

Ukradené učebnice Policisté o víkendu řešili krádeže i vandalismus

Policisté o víkendu řešili krádeže i vandalismus

foto: Pixabay

20. 10. 2019 - 15:00

Policisté na Olomoucku museli během víkendu řešit opět spoustu zajímavých případů. Řešili ukradené včely, svařovací agregáty, ale také školní učebnice. A kromě toho také případ vandalství, kdy se někdo potřeboval svou značkou nutně podepsat na autobus.

Kradl domácí kutil?
"Škodu za 50 000 korun způsobil neznámý pachatel školskému zařízení v Uničově, když se od druhé hodiny odpolední 17. října do páté hodiny ranní 18. října vloupal do dílen. Zloděj nejprve vnikl do dvora areálu a následně vypáčil vrata vedoucí do dílen. Jakmile se dostal dovnitř, pozornost zaměřil na dva svářecí agregáty Alfa in 251 se svařovacími kuklami. Jednu svářečku odcizil a druhou zanechal v kolečkách na dvoře. Pachateli hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest," vysvětlil případ policejní mluvčí Libor Hejtman.

Chce mít vlastní med?
V pátek se na olomoucké policisty obrátil devětačtyřicetiletý včelař, aby ohlásil, že mu neznámý pachatel v době od 20. září do 18. října odcizil včelí úly. Oznamovatel uvedl, že mu zloděj odcizil pět včelích úlů i s včelstvem ze zahrádkářské kolonie na ulici Schweitzerova v Olomouci. Škodu vyčíslil na 35 000 korun. Pachateli hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody až dva roky.

Bude z něj vzdělaný zloděj?
"Ani ne tak touha po vzdělání jako spíš dychtivost ukrást něco cenného se zrodila v hlavě neznámého pachatele, který se v sobotu 19. října odpoledne vloupal do zaparkovaného vozidla VW Passat v Olomouci na ulici Karafiátova. Zloděj rozbil okno levých zadních dveří a z vozidla odcizil batoh, který zde zanechal osmnáctiletý student. Lapka se po otevření batohu mohl začít vzdělávat, neboť v něm nalezl osm školních učebnic a pět sešitů. Mladík vyčíslil škodu odcizených věcí na 5 000 korun. Majitel vozidla odhadl škodu poškozením rovněž na 5 000 korun. Pachateli hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody až na dva roky," uvedl k případu mluvčí Hejtman.

Vandal si vybral autobus
Neznámý pachatel poškodil v pátek 18. října mezi patnáctou a osmnáctou hodinou autobus v Olomouci. Vandal vyryl do dvou oken autobusu nápisy „FIOK“ a „TROE“. Stalo se tak mezi zastávkami „Panelárna“ a „Ahold“. Přepravce odhadl škodu na 10 000 korun. Pachateli hrozí za přečin poškození cizí věci až jeden rok za mřížemi.

Další články