Zde může být vaše reklama.

Policisté o víkendu řešili nepovedenou loupež i opilého řidiče

Policisté o víkendu řešili nepovedenou loupež i opilého řidiče

foto: Pixabay

09. 12. 2019 - 09:00

Olomoučtí policisté museli během uplynulého víkendu řešit hned několik různých případů. Jedním z nich byl případ muže, který chtěl krást, ale přistihla ho u toho ostraha. Druhý případ se týkal opilého muže, který řídil. A třetí muže, který sice řídil střízlivý, ale se zákazem.

Přišel krást, ale vyrušila ho ostraha

Pár minut před půl dvanáctou v noci 6. prosince jsme přijali oznámení o vloupání do průmyslového objektu v Olomouci – Slavonín. Policisté byli na místě do pěti minut a než uplynuly další čtyři minuty, měli zadrženého zloděje, který mezitím prchal z areálu. Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Olomouce, který se na oplocený pozemek dostal poté, co rozstřihl pletivo.

"Jeho další kroky směřovaly k nákladnímu vozidlu, z něhož se pokusil odcizit gelové baterie. Byl však vyrušen ostrahou a dal se na útěk. Svým počínáním způsobil vlastníkovi areálu škodu na poškozeném plotě předběžně za 4 000 korun, a pokud by baterie odcizil, škoda by se navýšila téměř o 20 000 korun. Zadrženému muži hrozí za přečin krádež ve stádiu pokusu trest odnětí svobody až na dvě léta," řekl mluvčí policie Libor Hejtman k případu.

Řídil opilý a bez řidičáku

"Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý třiadvacetiletý muž z Olomouce. Policisté jej zastavili v pátek 6. prosince po dvaadvacáté hodině v obci Horní Loděnice, když řídil vozidlo Citroen Xsara. Řidič při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Policisté záhy zjistili, že mladík není a nikdy nebyl vlastníkem žádného řidičského oprávnění. U řidiče provedli orientační dechové zkoušky na alkohol, které byly pozitivní," uvedl Hejtman.

Přístroj postupně naměřil hodnoty 1,62 promile, 1,38 promile a 1,24 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve, s čímž souhlasil. Poté byl převezen do nedaleké nemocnice. Muži hrozí za uvedený přečin trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Zákaz si nejspíš prodlouží

V sobotu 7. prosince odpoledne zastavili policisté v Olomouci na ulici U Sportovní haly vozidlo Škoda Felicia. Za volantem seděl šestadvacetiletý muž z Olomoucka, který při kontrole nepředložil řidičský průkaz.

"Policisté zjistili, že muž má Okresním soudem v Olomouci vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do října 2022. Mladík uvedl, že si je vědom zákazu. Nyní mu hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnil.

Další články