Zde může být vaše reklama.

Policisté o víkendu řešili opilého řidiče i rozbitou výlohu

Policisté o víkendu řešili opilého řidiče i rozbitou výlohu

foto: Pixabay

28. 10. 2019 - 12:00

Olomoučtí policisté měli co dělat také o uplynulém víkendu. Zřejmě v noci na sobotu 26. října rozbil neznámý pachatel dvě výlohy v ulici Wellnerově v Olomouci. Poškozená společnost škodu předběžně odhadla na 11 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na 1 rok.

"V sobotu 26. října kolem patnácté hodiny v obci Daskabát zastavila a kontrolovala policejní hlídka osobní motorové vozidlo, které řídil pětapadesátiletý muž. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, a ta měla pozitivní výsledek 1,39 promile. Opakovaným měřením byla zjištěna hodnota 1,46 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na 1 rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedla k dalšímu případu policejní mluvčí Marie Šafářová.

Hodně se přes víkend taky kradlo v autech. "Tři krádeže vloupáním do osobních vozidel zaznamenali během neděle 27. října olomoučtí policisté. Z Daewoo Matiz odstaveného v ulici Dělnické v Olomouci pachatel odcizil brašničku s fotoaparátem, hotovostí, platebními kartami a osobními doklady. Poškození škodu odhadli na asi 10 tisíc korun," vysvětlila Šafářová.

Ze Škody Fabie zaparkované v ulici Vančurově v Olomouci pachatel odcizil kufr s oblečením a kosmetikou a dámskou kabelku s dokumenty a kosmetikou. Poškození škodu vyčíslili na více jak 7 tisíc korun. Z vozu VW Passat odstaveného v ulici 17. listopadu v Olomouci pachatel odcizil kufr a dvě sportovní tašky, v nichž bylo oblečení, kosmetika a další osobní věci. Majitelé škodu odhadli na více jak 24 tisíc korun.

Další články