Zde může být vaše reklama.

Policisté pátrají po svědcích nehody na dálnici

Policisté pátrají po svědcích nehody na dálnici

foto: Policie ČR

03. 02. 2020 - 09:00

Policisté dálničního oddělení Kocourovec od pátečního odpoledne prověřují okolnosti nehody, ke které mělo dojít na dálnici D46 ve směru od Vyškova na Olomouc.

V pátek 31. ledna přibližně v 15:45 hodin projížděl po dálnici D46 (v km 36,5) v pravém jízdním pruhu 44letý řidič s osobním vozidlem Mercedes Benz červené barvy. Řidič údajně v té době během jízdy zaregistroval nezjištěný, letící předmět o velikosti přibližně tenisového míčku, který pravděpodobně odlétl od některého z vozidel jedoucích před ním. Uvedený předmět měl směřovat přímo na jeho vůz. Řidič ve snaze vyhnout se mu, strhl řízení vpravo, přičemž se bokem vozu otřel o svodidla. Manévrem se mu však nepodařilo zabránit střetu s letícím předmětem a došlo k zasažení a poškození čelního skla. Z bezpečnostních důvodů poté zastavil o několik kilometrů dále od místa nehody na čerpací stanici a zavolal na linku 158.

Policisté při ohledání místa nehody nezjistili poškození svodidel, zůstal na nich pouze otěr červené barvy, a nenalezli ani nezjištěný předmět, který měl poškodit čelní sklo vozidla.

U řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na automobilu byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Nyní se s žádostí o pomoc při objasnění okolností nehody obracejí na kolemjedoucí řidiče, či případné další svědky, kteří by mohli poskytnout jakýkoli poznatek k této nehodě. Pomoci by jim také mohly záběry z kamer umístěných ve vozidlech, která v inkriminované době místem projížděla. S jakoukoli informací k předmětné nehodě se svědci mohou obrátit na linku 158.

Další články