Zde může být vaše reklama.

Policisté řešili o víkendu krádež bažanta i vykradené auto

Policisté řešili o víkendu krádež bažanta i vykradené auto

foto: Pixabay

15. 12. 2019 - 12:00

Ani během třetího adventního víkendu neměli olomoučtí policisté klid. V rámci okresu Olomouc se zabývali například krádeží několika desítek bažantů, vykradeným autem, ale také případem, během kterého zmizel například ponorný vybrátor, vybrační deska a brusný kotouč.

Ukradení bažanti

Zřejmě v noci na sobotu 14. prosince vnikl zatím neznámý pachatel do bažantnice v katastru obce Luká.

"Odsud odcizil 30 kohoutů bažanta a 20 bažantích slepic. Myslivecký spolek, kterému bažantnice patří, škodu předběžně vyčíslil na asi 15 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová k prvnímu případu.

Vykradené staveniště

Někdy v době od čtvrtku 12. prosince do pátku 13. prosince se vloupal neznámý pachatel na staveništi v olomoucké místní části Hodolany do plechového skladu a unimobuňky. Ze skladu odcizil vibrační desku, vibrační lištu, ponorný vibrátor, řezný kotouč na beton, hydraulický olej, motorový olej a osmdesát litrů motorové nafty. Z unimobuňky odcizil úhlovou brusku, drobné nářadí, řezné kotouče a další věci. Poškozená firma škodu předběžně odhadla na více jak 110 tisíc korun.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu krádež, za které lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," uvedla k druhému.

Vyloupené auto

Někdy během pátku 13. prosince vnikl neznámý pachatel do osobního motorového vozidla BMW X5, které bylo zaparkované před domem na ulici Nezvalově v Olomouci. Pachatel rozbil skleněnou výplň pátých zadních dveří a ze zavazadlového prostoru ukradll tašku se sportovními věcmi.

"Odcizením věcí způsobil majiteli škodu přes osm tisíc korun a poškozením auta škodu ve výši asi padesát tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu krádež, za které lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na dva roky," doplnila ke třetímu případu Šafářová.

Další články