Zde může být vaše reklama.

Policisté v Olomouci o víkendu řešili nehodu i vloupání

Policisté v Olomouci o víkendu řešili nehodu i vloupání

foto: Policie ČR - Olomouc

02. 12. 2019 - 09:00

Během uplynulého víkendu se olomoučtí policisté museli popasovat s několika různými případy. Řešili opilého řidiče, zmizelé auto, vloupání do čtyř aut a okradeného mladíka.

Mladík se chtěl bavit v baru, přišel o telefon

Velkou smůlu měl v pátek 29. listopadu v brzkých ranních hodinách osmnáctiletý mladík, kterého měl prozatím nezjištěný lapka pravděpodobně v prostoru před barem v Riegrově ulici v Olomouci připravit o mobilní telefon iPhone 7 v hodnotě za 9 tisíc korun.

"Telefon poškozenému zřejmě vytáhl z kapsy bundy. Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Za uvedený čin lze dle trestního zákoníku uložit až dvouletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," řekla k případu mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. 

Policisté z Obvodního oddělení Olomouc 4 se zabývají dalšími případy vloupání do vozidel

"K třem případům vloupání do vozidel došlo v době mezi 27. a 28. listopadem v ulicích Politických Vězňů, Družstevní a Žilinské. Všechny případy mají jedno společné. Pachatele zřejmě zlákaly věci, které jejich majitelé ponechali ve vozidlech. V prvním případě se jednalo o elektrické pracovní nářadí v hodnotě za více než 10 tisíc korun. Ve druhém případě pachatele zlákala příruční kožená taška odložená na zadním sedadle," řekla Vybíhalová.

Společně s ní přišel její majitel o iPad v hodnotě za 20 tisíc korun, cestovní pas a důležité pracovní dokumenty. Lákadlem pro zloděje se však může stát i pro vás docela bezcenná věc. Své o tom ví i mladý muž z Novojičínska, kterému lapka způsobil škodu za 8 tisíc korun, když se do vozidla značky Audi vloupal kvůli tašce, ve které měl uloženy pouze bezcenné dokumenty.

Řidič se před jízdou napil a škrtl zaparkované auto

Škodu za předběžně 10 tisíc korun má podle prvotního šetření na svědomí třiačtyřicetiletý řidič Peugeotu, který měl v pátek 29. listopadu, zhruba půl hodiny před půlnocí, poškodit ve Střední novosadské ulici v Olomouci zaparkované vozidlo. Na jeho špatném odhadu při řízení se zřejmě podepsal alkohol. Při dechových zkouškách muž nadýchal 2,20 a 2,36 promile alkoholu v dechu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestního činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený čin lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

V Olomouci – Holici zmizelo auto

Olomoučtí policisté se zabývají okolnostmi, za nichž v prozatím blíže nezjištěné době od středečního večera do sobotního dopoledne (30. listopadu 2019) z parkoviště v ulici Na Zábraní zmizelo vozidlo Daewoo Lanos. Společně s vozem přišel jeho majitel o doklady k vozidlu, kolečkové brusle, brašnu s nářadím, sportovní oblečení a řadu dalších věcí. Způsobenou škodu vyčíslil na více než 20 tisíc korun.

"Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci," dodala k případu Vybíhalová.

Další články