Zde může být vaše reklama.

Pomáhat a chránit: Policisté ve fakultce darovali krev

Pomáhat a chránit: Policisté ve fakultce darovali krev

foto: Policie ČR

30. 04. 2021 - 08:49

Pandemie koronaviru v posledním roce kromě jiného ovlivnila také dárcovství krve a krevní plazmy. V nemocnicích, včetně Fakultní nemocnici v Olomouci, klesl počet odběrů i aktivních dárců. A proto se policisté v rámci svého hesla pomáhat a chránit rozhodli, že půjdou darovat společně.

"Organizace akce byla díky epidemiologické situaci náročnější, protože podmínky pro odběry jsou nyní komplikovanější. Je nutné respektovat zejména stanovenou dobu, která musí uplynout mezi očkováním, případně nemocí a odběrem krve. Nebylo tedy jednoduché vše skloubit, a proto se bezmála dvacet zájemců nemohlo této akce zúčastnit," uvedla ke společné akci policistů mluvčí Marta Vlachová.

"Ve čtvrtek 29. dubna 2021, v předvečer pálení čarodějnic, jsme se sešli na Transfúzním oddělení Fakultní nemocnice Olomouc k tradičnímu společnému darování krve," doplnila Vlachová.

I přes těžší podmínky se mezi dárci našli tři, kteří darovali poprvé. A celkem 22, kteří už s darováním měli zkušenosti. Dárcovství této životně důležité tekutiny je již pro mnohé policisty a občanské zaměstnance krajského ředitelství samozřejmostí. Podle Vlachové vědí, že tím pomáhají zachraňovat lidské životy. Na odběry chodí pravidelně podle potřeb zdravotnického zařízení, kde jsou registrováni.

Další články