Zde může být vaše reklama.

Postarší parkourista si ke svým kouskům vybral cizí auta

Postarší parkourista si ke svým kouskům vybral cizí auta

foto: Policie ČR

03. 05. 2021 - 12:17

Po cizích autech skákal padesátiletý cizinec, kterého zajistili v pátek před čtvrtou hodinou odpoledne olomoučtí policisté. Muž při svých kouscích, kdy vylezl na několik kapot cizích aut, stroje poničil. A nešlo o jediný případ, kdy došlo k úhoně na autech. V Uničově policisté zatkli muže, který poničil skla u několika aut.

"V pátek 30. dubna jsme před čtvrtou hodinou odpolední obdrželi na linku 158 oznámení o muži, který na parkovišti u olomouckého obchodního domu skáče po zaparkovaných autech. Policisté na místě zadrželi padesátiletého muže cizí státní příslušnosti, který měl postupně vylézt a skákat po karoserii několika zaparkovaných vozidel," prozradila mluvčí policie Petra Vaňharová.

Muž svými kousky způsobil na autech promáčkliny na střeše i obou kapotách. Škodu policisté zatím nevyčíslili, při zjišťování totožnosti ale zjistili, že je na muže vydaný Evropský zatýkací rozkaz.

"Cizinec byl zadržen a kvůli podnapilosti umístěn do protialkoholní záchytné stanice," oznámila Vaňharová.

O dva dny později, v neděli večer, přijali uničovští policisté oznámení, že na jedné z ulic Uničova poškozuje nějaký muž osobní motorová vozidla.

"O chvíli později policisté zadrželi devětadvacetiletého muže, který měl dosud nezjištěným předmětem poškodit skleněnou výplň oken u dvou zaparkovaných automobilů. Policistům nadýchal přes 1, 5 ‰ alkoholu v dechu, a skončil v policejní cele. Způsobenou škodu si majitelé automobilů předběžně vyčíslili na 50 000 korun," uvedla k druhému případu mluvčí Vaňharová.

V obou případech už probíhá trestní řízení. Pokud se podaří prokázat vína, v obou případech hrozí mužům pobyt za mřížemi až na jeden rok.

Další články