Zde může být vaše reklama.

Práce na tramvajové trati pokračují

Práce na tramvajové trati pokračují

foto: Olomouc.eu

05. 12. 2021 - 13:30

Do dvou úseku se v těchto dnech rozdělila výstavba tramvajové trati, postupně se mění i režim prací. První lokalitou, jde se pracuje, jsou křižovatky ulic Rooseveltova, U Dětského domova, Střední Novosadská a Zikova. Tou druhou je pak lokalita na křižovatce ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova.

V první z výše jmenovaných křižovatek pokračuje výstavba komunikací, silničních ostrůvků, a také světelného signalizačního zařízení. 

V okolí křižovatky na Schweitzerově ulici v současné době probíhají dokončovací práce na rekonstrukci kanalizačního sběrače v prostoru za kasinem, probíhá také výstavba kabelovodu včetně montáže betonových šachet, přeložky optických sítí a samotná výstavba kolejového svršku včetně montáže kolejí.

„Cílem všech těchto prací je dokončit ještě v letošním roce stavební připravenost, aby se v novém roce mohla naplno rozjet naplánovaná další etapa výstavby,“ vysvětluje investiční náměstek primátora Martin Major.

Po svátcích by se podle informací z webu města mělo hlavní jádro prací posunout od Rooseveltovy ke Schweitzerově ulici.

Od ledna až do května bude uzavřená také celá křižovatka v ulici Schweitzerova. Během její rekonstrukce budou pro občany vybudovány náhradní trasy, aby se zachovaly důležité komunikační funkce tohoto uzlu sídliště.

Další články