Zde může být vaše reklama.

Přeložka sítí kvůli tramvaji může na Nových Sadech zakalit vodu

Přeložka sítí kvůli tramvaji může na Nových Sadech zakalit vodu

foto: Pixabay

30. 03. 2021 - 12:22

Společnost MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ dnes dopoledne v tiskové zprávě varovala před možným zakalením vody v blízkosti nově stavěné tramvajové trati na Nových Sadech. V termínu od 6. dubna se budou překládat sítě včetně vody, podle mluvčí společnosti Markéty Bártové tak může kromě kolísání tlaku dojít i k zakalení vody.

"Druhá etapa výstavby tramvajové trati výrazným způsobem zasáhne do zásobování obyvatel města Olomouce pitnou vodou, a to především v lokalitě vymezené ulicemi Brněnská, Velkomoravská a Rooseveltova. V trase nové tramvajové trati bude vybudována přeložka vodovodního přivaděče profilu 300 milimetrů," uvedla Bártová v tiskové zprávě.

Dělníky čekají nutné provozní zásahy do stávajícího systému zásobování. Kvůli pracem může v dotčených oblastech kolísat tlak vody. Vzhledem k většímu víření pak hrozí také zákal.

"Předpokládáme, že největším problémem budou zákaly vody vyvolané zvířením železitých úsad vyskytujících se v potrubí. Vzhledem k tomu, že se těmto komplikacím není možné vyhnout, bude naše společnost zajišťovat intenzivní odkalování v postižených oblastech s pravidelnou kontrolou vodovodní sítě," doplnila Bártová.

Stavba tramvajové trati na Nových Sadech

Budování tramvajové trati začalo na začátku letošního března, k zemi šel prázdný dům stojící v cestě nově budované trati. Ta jako taková není jediným předmětem zakázky, kterou vypsalo město Olomouc. Úpravou projdou také okolní cesty, chodníky, cyklostezky, parkovací stání, zastávky MHD, semafory a právě i inženýrské sítě, rozvody veřejného osvětlení a překládání stávajících sítí.

Další články