Zde může být vaše reklama.

modernizace křižovatek Průjezd Olomoucí bude rychlejší

Průjezd Olomoucí bude rychlejší

foto: Pixabay - ilustrační foto

27. 08. 2020 - 06:01

Čtyři nejfrekventovanější křižovatky budou chytřejší. Zhruba za šest týdnů budou tyto křižovatky na vnější okruhu vybaveny modernějším systém koordinace semaforů, které zrychlí provoz. Instala provoz naruší jen částečně, není potřeba počítat s výraznějším zdržením.

„Jedná se laicky řečeno o zelenou vlnu. Podle náporu z jednotlivých směrů na tyto křižovatky se bude dynamicky přepínat světelné značení,“ řekl pro Českou televizi první náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Modernizací projdou semafory na křižovatkách ulic Pražská a třída Míru, Foerstrova a třída Svornosti, Foerstrova a Na Vozovce a Albertova a Štítného. Jako první bude upravena křižovatka Pražské a třídy Míru. V říjnu by se mělo pokračovat u dalších křižovatek ve směru na Fakultní nemocnici.

V rámci modernizace budou semafory vybaveny novými řadiči světelné signalizace, detekčními prvky pro snímání aktuální situace, kamerami a jedntkami pro komunikaci mezi křižovatkou a vozidly. „Všechna zařízení budou připojena do městské dopravní řídicí ústředny a signál z kamer bude dostupný na stránkách města,“ podotkl Major.

Úpravy proběhnou za plného provozu. Omezení budou pouze částečná. K dočasnému uzavření dojde pouze u jednotlivých směrových pruhů.

Další články